Po wymianie sprężyn nie to auto! Walczcie o wymianę
[O2] Problem z tylnym zawieszeniem Octavia II FL, sprężyny
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Które ASO zgadzają się na wymianę sprężyn? InterAuto z Krakowa na pewno, które jeszcze?
Rozmawiałem tel. z gościem z mojego ASO i powiedział nie zna problemu i żebym podał konkretne przykłady ASO które wymieniają, bo jemu się nie wydaje to zasadne.
Wybieram się tym razem osobiście do ASO i chciałbym mieć konkretne argumenty, przemawiające za wymianą sprężyn na twardsze.
Komentarz
-
-
Witam serdecznie wszystkich ;-)
Jestem tutaj nowy na forum... kupiłem nową OCTAVIĘ II Tour z silnikiem 1.6+GAZ. Przeglądając wasze forum natknąłem się na ww. wątek z tymi sprężynami. Zaciekawiłem się tematem byłem nawet dziś w ASO na sprawdzeniu no i mi odpowiedzieli jednoznacznie że oni nie mogą mi założyć nowych innych sprężyn jak te które są dedykowane do tego modelu. Jak wspomniałem o sprężynach wspomagających powiedział mi że słyszał o takich i one kosztsztują w ASO 600zł+wymiana ale na gwarancji nie mogą mi tego wymienić bezpłatnie. Wykonali wszystkie pomiary i stwierdzili ze faktycznie auto niżej stoi ale jak to Pan okreslił "TEN TYP TAK MA" - tym bardziej z instalacją gazową... Czy faktycznie mogą zasłaniać się tym że auto ma instalację gazową ?
Jestem trochę zniesmaczony tym faktem gdyż na co dzień jeżdżę autem do pracy i to z kompletem osób w środku no i niestety ale widać u mnie "efekt motorówki"
Komentarz
-
-
Ja już otrzymałem decyzję SAP poprzez ASO w którym zgłaszałem przedmiotowy problem i mam decyzję o bezpłatnej wymianie sprężyn tylnego zawieszenia w ramach gwarancji...Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
Czy komuś udało się to załatwić w Warszawskich ASO ?
Jak pisałem wcześniej - wyszło mi 380mm, ale z pełnym zbiornikiem gazu.
Odpowiedź jaką usłyszałem - zapraszamy bez gazu.
Z informacji jakie znalazłem w internecie, wychodzi na to że 40 l gazu powinno ważyć 20-25 kg. Mam nadzieję, że po wyjeżdżeniu tył nie podniesie się aż o całe 4 mm :evil:
Komentarz
-
-
komoornik, też trafiłem na szpagatowego specjalistę z serwisu warszawskiego, cytuję "chciał pan auto z gazem, to tak musi byc, trzebabyło nie kupowac z gazem".
Mój pomiar 364mm.
Ps., co za tłumaczenie, oczywiście, że zawsze jeżdżę na pełnych zbiornikach PB i LPG, mało czasem nawet mam koło zapasowe i apteczkę :diabelski_usmiech.
Ja nie odpuszczam, czekam na odpowiedź SAP i ASO już dwa tygodnie, odpowedź negatywna tylko na zleceniu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez milJa po wymianie sprężyn przy pełnym baku i butli plus różne rzeczy w bagażniku mam 38cm.
Auto prowadzi się lepiej i nie mam już problemów z progami śpiący policjant. Przejeżdżam normalnie a nie jak z jajkiem.
Komentarz
-
Komentarz